fbpx

CHIROPRACTIE CAPELLE

Chiropractor Rotterdam

Chiropractie voor de hele familie

Chiropractie tijdens zwangerschap

Chiropractische zorg wordt als veilig en effectief beschouwd voor een verscheidenheid aan klachten tijdens en na de zwangerschap. Niet alleen kan het helpen bij pijn, instabiliteit en stijfheid, het kan ook helpen bij de bevalling en het herstel daarna. Het laten controleren van je wervelkolom door een chiropractor zorgt ervoor dat je bekken goed zit en functioneert, zodat je baby optimaal de ruimte krijgt om te groeien en te bewegen.

Zwangerschap leidt tot een aanzienlijke verandering in de houding en de manier waarop de aanstaande moeder moet bewegen om bijna alle dagelijkse activiteiten uit te voeren. Dit kan reeds bestaande lichamelijke klachten verergeren en soms nieuwe klachten doen ontstaan die tot ver na de bevalling kunnen blijven bestaan als ze niet goed worden behandeld. Tijdens de zwangerschap geeft het lichaam een aantal hormonen af om de gewrichten en spieren voor te bereiden op de geboorte. Een van die hormonen heet relaxine en helpt de banden en gewrichten losser te maken, maar in combinatie met het extra gewicht van de groeiende baby kan dit leiden tot instabiliteit en onevenwichtigheid in de manier waarop het lichaam beweegt en functioneert. 

Chiropractie kan helpen om je houding te optimaliseren en vervelende lichamelijke klachten te verminderen. Door specifieke behandelingen kan de beweging van de gewrichten in het bekken, de wervelkolom en de heupen worden verbeterd, en spanning in de spieren en banden worden losgelaten. Onze chiropractors zijn opgeleid in verschillende zachte en veilige technieken en kunnen vrouwen in elk stadium van hun zwangerschap verzorgen.

Tijdens elke fase van je zwangerschap kunnen we je helpen met:

✔️ Pijn in de onderrug

✔️ Pijn in de lies

✔️ Bekkeninstabiliteit

✔️ Stijfheid in de buik

Chiropractie tijdens zwangerschap Capelle Rotterdam

Zachte en veilige behandelingen voor baby's

Een controle van de wervelkolom van je baby kort na de geboorte kan de groei en het welzijn van je kleintje enorm bevorderen!

Hoewel de ruggengraat van een baby nog heel flexibel is, oefent de bevalling veel druk uit op zijn botten en gewrichten. Deze stress kan nog worden versterkt door het gebruik van een tang, een verkeerde positie van de baby of een te grote verdraaiing van de nek tijdens de geboorte. Het groeiproces gaat natuurlijk ook niet zonder kleine ongelukjes, valpartijen zijn dagelijkse kost voor een kruipende baby.

Chiropractische behandelingen voor pasgeborenen verschillen aanzienlijk van de behandelingen die bij volwassenen worden uitgevoerd. Er komt geen kraken aan te pas, de behandeling is zeer zacht en bestaat voornamelijk uit lichte druk met de vingertoppen op verschillende delen van de wervelkolom, nek en buik van de baby.

Chiropractic for babies

Chiropractie voor kinderen

Kinderen kunnen, net als baby’s en volwassenen, baat hebben bij een chiropractische controle om ervoor te zorgen dat hun wervelkolom, houding en zenuwstelsel optimaal functioneren.

Helaas wordt de rug van onze kinderen tegenwoordig zwaar belast door de houding, veel meer dan een paar jaar geleden. Zware schoolrugzakken en uren achter de telefoon en computer zijn niet het beste voor de ruggengraat van een kind in ontwikkeling. 

Gelukkig hebben kinderen de neiging om veel sneller te verbeteren dan volwassenen met chiropractische zorg, omdat hun wervelkolom nog niet zo lang onder spanning staat. Met een goed functionerende wervelkolom en zenuwstelsel heeft uw kind meer kans om zich op zijn best te voelen en te bewegen, maar ook minder kans op houdingsproblemen in de toekomst.

Chiropractic for children

Heb je pijn of ongemak tijdens je zwangerschap, of heb je houdingsproblemen bij je kinderen opgemerkt? Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je een vraag hebt of om een afspraak te maken!