fbpx

CHIROPRACTIE CAPELLE

Chiropractor Rotterdam

Chiropractie voor rugpijn, hernia en ischias

Oorzaken en behandeling van lage rugpijn door chiropractie

Lage rugpijn kan verschillende symptomen veroorzaken. Scherpe pijn, uitstralende pijn in de billen of benen, gevoelloosheid en tintelingen, stijfheid en meer. Wat al het bovenstaande gemeen heeft, is dat ze meestal voortkomen uit een probleem met hoe de gewrichten in het bekken en de lage wervels bewegen.

Spierpijn is natuurlijk ook een veel voorkomend probleem, maar het is meestal een symptoom. Wanneer een of meer gewrichten vast komen te zitten, moeten de omliggende gewrichten en spieren dit compenseren en daardoor ontstekingen, pijn en stijfheid veroorzaken.

Het ontspannen en versterken van de spieren gaat helpen, maar zolang de basis van de wervelkolom, de gewrichten, vastzitten, blijft het probleem terugkomen.

Chiropractie Behandeling Ischias

Hernia

Een hernia is schade aan de schijven, kussens, die tussen elk van de ruggenwervels zitten. Hernias kan genezen, maar het belangrijkste is om erachter te komen waarom het in de eerste plaats is gebeurd, en om dat te corrigeren.

Meestal worden hernia’s veroorzaakt door een disbalans in uw wervelkolom, wat leidt tot overmatig gebruik van de schijf, die vervolgens langzaam degenereert voordat deze plotseling scheurt.

Chiropractische behandelingen kunnen helpen om die onbalans te corrigeren, je te helpen sneller te genezen en te voorkomen dat het probleem zich opnieuw voordoet.

Bekken instabiliteit

Bekkeninstabiliteit wordt vaak veroorzaakt door een combinatie van disfunctionele gewrichten in de onderrug, het bekken en de heupen, evenals door zwakte van specifieke houdingsspieren.

Chiropractie kan helpen bij het herstellen van de normale beweging in de delen van de wervelkolom en het bekken die problemen veroorzaken, en kan specifieke oefeningen voorschrijven om je lichaam weer in balans te brengen en te stabiliseren.

Ischias

Ischias is op zichzelf geen diagnose. Het is pijn, gevoelloosheid of tintelingen die uitstraalt in de billen of benen.

Die uitstralende symptomen worden veroorzaakt doordat een zenuw wordt samengedrukt, meestal in de onderruggewrichten, sacro-iliacale gewrichten of soms onder de piriformis spier.

Om ischias te verlichten, moet de oorzaak van de zenuwcompressie worden verwijderd, wat kan worden gedaan door middel van specifieke chiropractische behandelingen.

Hoe kan chiropractie helpen bij rugpijn?

Een chiropractor is een expert in de wervelkolom. We zoeken naar geblokkerde gewrichten in de wervelkolom en corrigeren deze met een specifieke behandeling, zodat de lichaam weer kan gaan balanceren.
Alle 4 aspecten moeten worden gecorrigeerd om op de lange termijn te verbeteren:

Gewrichtsproblemen worden gecorrigeerd door herhaling van specifieke chiropractische behandelingen

De chiropractor zal specifieke oefeningen voorschrijven om de belangrijkste houdingsspieren te versterken, dit helpt de spanning op de gewrichten te verlichten

Behandelingen zullen ook gericht zijn op het ontspannen van strakke spieren, oefeningen thuis zullen ook worden aanbevolen om ze verder te ontspannen.

De chiropractor kan ook praten over uw houdingsgewoonten en aanbevelingen doen om de stress op uw spieren en gewrichten te verminderen

Heb je zelf last van rugpijn, ischias of hernia of ken je iemand die dat heeft? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen als je een vraag hebt of om een afspraak te maken!