fbpx

CHIROPRACTIE CAPELLE

Nekpijn en schouderpijn

Oorzaken en behandeling van nekpijn door chiropractie

Nekpijn is in verband gebracht met veel bijbehorende klachten, hoge rugpijn, schouderpijn, hoofdpijn, uitstraling en tintelingen of slapen gevoel in de armen of handen. Het kan van verschillende oorsprong zijn, zoals een auto-ongeluk dat een whiplash veroorzaakt, een val, maar meestal is de oorzaak te wijten aan dagelijkse stress en activiteiten.

Nekklachten worden veroorzaakt door een combinatie van factoren, met in het midden meestal een probleem met de manier waarop de gewrichten bewegen. Dit leidt ertoe dat de spieren compenseren, sommige worden te strak, sommige zwak. Massage en andere behandelingen om de spieren te ontspannen, kunnen tijdelijk helpen, maar zolang de nekwervels geblokkeerd zijn, komt het probleem terug.
Behandeling Nekpijn

Frozen shoulder

Er is een zeer sterke verbinding tussen het schoudergewricht en de gewrichten in de nek en bovenrug. Door de manier waarop de wervelkolom beweegt te verbeteren, kan vaak snellere verbetering in de schouder worden gebracht.

Chiropractoren kunnen de schouder ook direct behandelen en specifieke oefeningen voorschrijven.

Lees meer over frozen schouder hier: https://www.ocon.nl/patienten/aandoeningen-en-behandelingen/frozen-shoulder

Tintelingen en gevoelloosheid

Tintelingen en gevoelloosheid kunnen een symptoom zijn van zenuwinslag, gewrichtsdisfunctie of aanzienlijke spierspanning. Het komt meestal voor in de armen, handen, billen, benen of voeten.

Chiropractors zijn getraind in het diagnosticeren van de bron van tintelingen / gevoelloosheid en kunnen specifieke behandelingen toepassen om de oorzaak te helpen wegnemen.

Duizeligheid

In sommige gevallen kan duizeligheid optreden als gevolg van problemen met de manier waarop de bovenste nekgewrichten bewegen. Het eerste wervelgewricht is verantwoordelijk voor het verzenden van signalen naar de hersenen met betrekking tot balans. Wanneer die signalen worden onderbroken of onjuist zijn vanwege abnormale gewrichtsbeweging, kan duizeligheid optreden.

Chiropractoren kunnen uw ruggengraat onderzoeken om vast te stellen of uw klacht mogelijk wordt veroorzaakt door een gewrichtsprobleem.

Hoe kan chiropractie helpen bij nekpijn?

Een chiropractor is een expert in de wervelkolom. We zoeken naar geblokkerde gewrichten in de wervelkolom en corrigeren deze met een specifieke behandeling, zodat de lichaam weer kan gaan balanceren.
Alle 4 aspecten moeten worden gecorrigeerd om op de lange termijn te verbeteren:

Gewrichtsproblemen worden gecorrigeerd door herhaling van specifieke chiropractische behandelingen

De chiropractor zal specifieke oefeningen voorschrijven om de belangrijkste houdingsspieren te versterken, dit helpt de spanning op de gewrichten te verlichten

Behandelingen zullen ook gericht zijn op het ontspannen van strakke spieren, oefeningen thuis zullen ook worden aanbevolen om ze verder te ontspannen.

De chiropractor kan ook praten over uw houdingsgewoonten en aanbevelingen doen om de stress op uw spieren en gewrichten te verminderen