fbpx

CHIROPRACTIE CAPELLE

Chiropractie Capelle

Een onderling verbonden systeem

hoe het lichaam één is

Onze conventionele benadering van medicijnen heeft ons geleerd om naar de pijn te kijken voor de oorzaak van een probleem te vinden en biedt meestal slechts één oplossing in de vorm van een pil of een operatie.

De realiteit is heel anders. Het menselijk lichaam is ongelooflijk complex, dat in de loop van miljoenen jaren is ontwikkeld om als een eenheid te functioneren. Zodra een stukje van de puzzel verandert, begint de rest onmiddellijk te compenseren, een manier of een oplossing te vinden, om zichzelf aan te passen. Het lichaam blijft proberen met functioneren om te overleven en om het vermogen van dagelijkse activiteiten te behouden.

Chiropractie houdt hiervan rekening mee en kijkt naar het lichaam als geheel.

Het is heel goed mogelijk dat een knie, een enkelprobleem is verbonden met problemen hoger in het lichaam, zoals in het bekken, de lagere wervelkolom of zelfs de nek, of ook andersom.

“Look well to the spine for the cause of disease.”

Hippocrates

Chiropractie Capelle
Behandeling Rugpijn Onderrug

Wat is chiropractie?

Chiropractie is de wetenschap van het detecteren van werveldysfuncties in uw wervelkolom en zenuwstelsel en hun correctie door middel van specifieke aanpassingen.

Een werveldysfunctie is een gewricht in uw wervelkolom of bekken dat vastzit, dat gefixeerd is, in een abnormale positie. Als gevolg hiervan beginnen de omliggende gewrichten en spieren te compenseren, soms worden ze overwerkt, soms gedeactiveerd, en soms vallen ze in slaap. Het masseren en loslaten van de strakke omliggende spieren kan tijdelijke verlichting bieden, maar zolang de oorzaak van het probleem niet wordt aangepakt, blijven beklemming en pijn terugkomen.

Onze aanpak kijkt naar uw lichaam als geheel, rekening houdend met de wervelkolomgewrichten, het zenuwstelsel, de spieren en de gewoonten die het probleem kunnen verlengen. Alle aspecten moeten worden aangepakt om vooruitgang op lange termijn te laten plaatsvinden.

Behandeling Rugpijn Onderrug