fbpx

CHIROPRACTIE CAPELLE

De behandeling

Bij Chiropractie Capelle gebruiken we verschillende technieken en methoden om u de beste kansen op herstel en verbetering te bieden. Elk individu is anders, net als elk bezoek. Afhankelijk van de te maken correcties kan de behandeling worden bepaald.

Diversified techniek

Diversified techniek is de meest gebruikte vorm van chiropractische behandeling. Deze vorm van aanpassing is een manuaal behandeling en kan kraakgeluiden veroorzaken, wat gewoon een vrijgave is van lucht die in de gewrichtsruimte zit.

Thompson techniek

De Thompson-techniek is een andere zachtere vorm van chiropractische zorg. Met behulp van "druppels" op de tafel, kan de chiropractor helpen de gewrichten voorzichtig terug te bewegen in de juiste uitlijning.

Arthrostim

De Arthrostim is een elektrisch chiropractie-instrument. Met zachte bewegingen is het zeer effectief bij het vrijgeven van triggerpoints of helpt de gewrichten correct te bewegen.

Dry needling

Een behandeling die wordt uitgevoerd met naalden. Ze worden oppervlakkig of diep in de buik van de spier ingebracht om pijn en stijfheid te verlichten door triggerpoints te ontspannen.

Activator techniek

De activator is een klein mechanisch instrument dat wordt gebruikt om de beweging in uw wervelkolom zachtjes te herstellen. Het is erg licht en kan worden gebruikt op iedereen, inclusief baby's en ouderen.

IASTM Fascia release

IASTM of Instrument Assisted Soft Tissue Mobilization gebruikt een instrument om de spieren te masseren en zo myofasciale triggerpoints los te maken.

Kinesio taping

Taping kan worden gebruikt om het spierstelsel zacht te ondersteunen, door bepaalde spieren te ontspannen of te activeren. Het kan ook helpen bij het handhaven van de juiste houding na een chiropractische behandeling.

Active release techniek

In sommige gevallen zal de chiropractor ook de diepe afgifte van de fascia of de omliggende zachte weefsels uitvoeren om de onevenwichtigheden verder te corrigeren.

Oefening en stretching

Een sterke structurele basis is essentieel, maar het is van primordiaal belang om ook uw herstel te ondersteunen met specifieke rekoefeningen en versterking van de belangrijkste houdingsspieren.

Het eerste bezoek

Bij Chiropractie Capelle is het eerste patiëntonderzoek een bezoek van ongeveer 30 minuten. Dit onderzoek begint met een uitgebreide geschiedenis van uw symptomen en een blik op uw huidige en vroegere fysiologische stress.

De chiropractor gaat vervolgens over tot een diepgaand lichamelijk onderzoek om de oorzaak van uw problemen en onevenwichtigheden te bepalen en voert ten slotte een eerste behandeling uit om de functie en beweging van uw lichaam te herstellen.

Onze aanpak kan beter worden verklaard door middel van een driefasig zorgplan, gericht op het herstellen en optimaliseren van de functie en beweging van uw lichaam en vervolgens op de lange termijn.

Initiële/Pijnverlichting

De eerste fase van zorg is gericht op het verminderen van symptomen, pijn en ontsteking. Als je pijn hebt, begin je natuurlijk te ‘compenseren’. Dit leidt tot andere onevenwichtigheden en later tot andere problemen als het niet wordt gecorrigeerd.

Deze eerste fase omvat chiropractiebehandelingen, spierafgifte, specifieke strekaanbevelingen en kinesio-taping indien nodig.

Correctie/Stabilisatie

Zodra uw pijn is afgenomen, kunnen we de oorzaak van het probleem dat u pijn heeft veroorzaakt, verder corrigeren.

Dit wordt ondersteund door behandelingen en specifieke
aanbevelingen voor versterkings oefeningen.  De frequentie van de behandelingen neemt geleidelijk af naarmate uw lichaam stabiliteit en balans krijgt.

Onderhoud/Preventie

Naarmate uw wervelkolom evenwichtiger wordt, zijn uw mobiliteit en kracht voldoende en zijn uw symptomen onder controle. Ons enige doel is dan om de juiste functie te behouden om te voorkomen dat uw symptomen opnieuw optreden.

Dit is de onderhoudsfase, hier is het belangrijk dat u regelmatig blijft oefenen.
Periodieke behandelingen kunnen ook worden aanbevolen, afhankelijk van uw conditie.