fbpx

CHIROPRACTIE CAPELLE

Chiropractor Rotterdam

Chiropractie behandeling van artrose en slijtage

Wat veroorzaakt artrose?

Artrose, of slijtage, is een langzaam proces dat in de loop van de tijd optreedt tussen de meeste gewrichten in het lichaam. Het veroorzaakt erosie van het kraakbeen tussen de botten, waardoor de ruimte tussen de botten kleiner wordt.

Dit leidt vaak tot verminderde beweging en beweeglijkheid en kan soms pijn, krakende, knarsende geluiden veroorzaken. Het is normaal dat artrose optreedt met de leeftijd, maar niet iedereen heeft het op dezelfde plaatsen of in dezelfde mate. Twee personen met dezelfde hoeveelheid slijtage kunnen ook niet dezelfde hoeveelheid pijn hebben, het verschilt per individu.

Een slechte houding, ongelukken zoals een whiplash of onevenwichtigheden in het lichaam die leiden tot overbelasting op de verkeerde gewricht(en) zullen het proces van degeneratie ook versnellen.

 

Hoe kan een chiropractor helpen?

Een chiropractor kan onevenwichtigheden in de beweging van de gewrichten in het lichaam opsporen, analyseren en corrigeren, om de manier waarop iemand beweegt en functioneert te optimaliseren. Dit leidt tot een vermindering van de belasting van de verkeerde delen van de wervelkolom en de rest van het skelet.

Chiropractie kan artrose niet verwijderen, maar kan wel helpen de mobiliteit te verbeteren, stijfheid en pijn te verminderen, en soms zelfs het proces ervan te vertragen.

Je kan ook meer lezen over de soorten chiropractische behandelingen die we gebruiken in de volgende link. Behandelingen kunnen heel zacht zijn om tegemoet te komen aan alle pijnniveaus.