fbpx

CHIROPRACTIE CAPELLE

Chiropractor Rotterdam

Chiropractie voor andere lichamelijke klachten

Chiropractie kijkt in de eerste plaats naar de beweging van de gewrichten binnen de wervelkolom, maar dit heeft een effect op het hele lichaam.

De wervelkolom en het bekken zijn de basis van het lichaam, en als deze niet bewegen zoals het zou moeten, kan dit leiden tot klachten op andere plaatsen.
Bovendien komen alle zenuwen die naar de periferie gaan – armen, benen, voeten, enz. – uit kleine gaatjes aan de zijkant van elke wervel. Wanneer er enige druk op die zenuwen in de wervelkolom staat, kan de pijn uitstralen naar andere plaatsen.

Knie pijn

De knie is een stevig en stabiel gewricht, en tenzij er een directe verwonding aan het kraakbeen is, komt het probleem waarschijnlijk, althans gedeeltelijk, voort uit een probleem met het bekken, de heup of de enkel.

Als het bekken niet in evenwicht is, verandert dat de manier waarop en de plaats waar de druk op het kniegewricht wordt uitgeoefend. Dit kan leiden tot slijtage van het kraakbeen en de meniscus, en hoewel die de symptomen op lange termijn veroorzaken, is het mogelijk dat het probleem van hogerop komt.

Chiropractie kan helpen bij het in balans brengen en verbeteren van de beweeglijkheid van de andere gewrichten om de belasting op de knie te verminderen.

Voet en enkel pijn

Pijn in de enkels en voeten is een veel voorkomend probleem. Net als bij de knie is er een groot verband met de beweging en stand van de gewrichten in de onderrug, de heup en het bekken.

Onze chiropractoren kunnen enkel- en voetproblemen behandelen door spanning in de gewrichten los te maken en door het losmaken en/of versterken van de fascie en spieren. Het is ook belangrijk om onevenwichtigheden in andere gebieden van de wervelkolom te corrigeren, zodat de stress op de voeten en enkels wordt verminderd en geoptimaliseerd.

Carpaal tunnel syndroom

Carpaal tunnel syndroom (CPS) wordt veroorzaakt door spanning op de mediane zenuw bij de pols. Het wordt vaak veroorzaakt door overbelasting, zoals bij dagelijks computerwerk of andere activiteiten waarbij herhaaldelijk spanning op de hand en pols wordt uitgeoefend.
Vaak zien we diagnoses van CPS die onjuist of onvolledig zijn. De zenuwen die in de handen lopen en de symptomen veroorzaken kunnen op verschillende plaatsen bekneld zitten -in de nek, de schouder, onder het sleutelbeen en bij de elleboog-.
Een chiropractor bekijkt alle plaatsen om er zeker van te zijn dat er geen ander gewricht is dat druk uitoefent op de zenuwen die de handklachten veroorzaken, en maakt los wat nodig is.

Chiropractie Capelle

Wanneer het lichaam niet beweegt als één

Elk bot in het lichaam kan in verschillende richtingen bewegen en kan in een van die posities geblokkeerd worden. Met andere woorden, een gewrichtsdisfunctie is gewoon een bot dat niet beweegt zoals het zou moeten.
Het lichaam is gemaakt om als één geheel te bewegen. Elk deel ervan, van de huid tot de botten, voorbij de pezen, fascia en ligamenten, is gemaakt om te bewegen als een eenheid. Als je je kleine teen beweegt, ontstaat er beweging tot aan de top van je hoofd!

Dus wat gebeurt er als één of meer onderdelen niet goed kunnen bewegen? De rest begint dat gebrek aan beweging te compenseren.
Wanneer een gewricht in je wervelkolom vastloopt, gaan de gewrichten erboven, eronder en de omliggende spieren op een suboptimale manier functioneren. Soms betekent dat dat ze overbelast worden, andere keren dat ze minder werken. Na verloop van tijd leidt dit tot gebieden van spanning, stijfheid en pijn, of spieren die slapen en geatrofieerd zijn.
Het ontspannen van de stijve spieren of het versterken van de spieren die niet goed kunnen werken, kan helpen en is uiterst belangrijk. Zolang de gewrichten echter niet bewegen zoals het hoort, zal het probleem waarschijnlijk blijven terugkomen.

Heb je zelf last van lichamelijke klachten of ken je iemand die dat heeft? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen als je een vraag hebt of om een afspraak te maken!